Dansk Erhverv: Bureaukrati og kapitalmangel bremser nye grønne fødevarer

Ingredienser, genteknologi og andre fødevarerelaterede biosolutions har ”kæmpe” potentiale, men både EU og dansk investormiljø halter, mener organisationen, der afleverer anbefalinger til regeringen.
Vejen til at bringe nye fødevarer som proteinrige alger på markedet - her fra ingrediensselskabet Algiecel, er en alt for tung proces i Europa, lyder kritikken. | Foto: Pr / Algiecel
Vejen til at bringe nye fødevarer som proteinrige alger på markedet - her fra ingrediensselskabet Algiecel, er en alt for tung proces i Europa, lyder kritikken. | Foto: Pr / Algiecel

Fremtidens løsninger indenfor proteinalternativer og andre biosolutions møder en bureaukratisk mur, der guider de danske startsups hen mod enten USA eller mod at lave dyrefoder og kosmetik i stedet.

Allerede abonnent?Log ind her

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr. Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

Med din prøveperiode får du:

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
  • Skal indeholde mindst 8 tegn samt tre af disse: Store bogstaver, små bogstaver, tal, symboler
    Skal indeholde mindst 2 tegn
    Skal indeholde mindst 2 tegn

    Få fuld adgang til dig og dine kollegaer

    Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

    Del artikel

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev

    Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

    Nyhedsbrevsvilkår

    Forsiden lige nu

    Læs også