Man har travlt i den netop genopståede Vejle-bager P.A. Andersen & Sønner og bagerbutikkerne P.A. Brød, der fredag genåbner efter konkursen i slutningen af november.
Inden da skal der købes både gær, dankortmaskiner, emballage og andre råvarer for at blive klar til igen at slå dørene op, fortæller Peter Alfred Andersen, mangeårig direktør i bagerforretningen, til Fyens Stiftstidende.
Han fortæller videre om den lettelse, der har indfundet sig, efter den 124 år gamle bager er blevet opkøbt af den fynske forretningsmand og tidligere Daloon-ejer, Hemming Van, der nu er medejer af bagerkædens i alt fem butikker.
Vejlensisk bager-klenodie er gendannet efter konkurs
”Stemningen er positiv og meget lettet, vil jeg sige. Vi tror 100 pct. på, at vi har gjort det rigtige. Vi vender tilbage til den gamle kultur, som vi er berømt for her i området,” udtaler han til avisen og slår særligt på, at man med Hemming Van i ejerkredsen har fået en medspiller, der har stærke kompetencer inden for fødevarebranchen.
To butikker er i forbindelse med overtagelsen blevet lukket – nærmere specifikt i Horsens og en i Fredericia.
Konkursramt bagerikæde efterlader sig milliongæld
Hemming Van udtalte tidligere på ugen til FødevareWatch, at han har etableret et selskabet til at købe de aktiviteter, som de har brug for, ud af konkursboet. Hvor meget han har investeret, ville han dog ikke løfte sløret for.
Tidligere på ugen kom det også i FødevareWatch frem, at P.A. Andersen og Sønner gennem konkursen har efterlagt en gæld på foreløbigt 14,9 mio. kr. – og ifølge kurator Mads Danielsen fra Codex Advokater er der mere på vej:
”Alt gæld er ikke kommet ind. Der er kreditorer, der ikke har meldt deres tilgodehavender endnu,” sagde han.
Hemming Van investerer primært i fødevarer: ”Skal være lidt spændende”