Tre grader.
Det er, hvad man skal hæve temperaturen med på frosne fødevarer, hvis man vil reducere 17,7 millioner ton CO2-emissioner om året, viser en undersøgelse fra International Institute of Refrigeration i Paris og universiteterne i Birmingham and London South Bank.
”Frosne fødevarer er ikke blevet opdateret i næsten et århundrede. De har længe ventet på revision. Gennem denne forskning kan vi se, hvordan vi kan implementere tilgængelige opbevaringsteknologier på alle markeder for at fryse fødevarer ved bæredygtige temperaturer og samtidig reducere fødevaremangel for sårbare og udviklede samfund,” siger Maha AlQattan, koncernchef for bæredygtighed hos logistikfirmaet DP World til Foodbev Media.
Efterspørgslen på frosne fødevarer er stigende, efterhånden som appetitten udvikler sig i udviklingslandene, og forbrugerne søger nærende fødevarer til overkommelige priser.
Toby Peters, professor ved University of Birmingham og Heriot-Watt University og direktør for Center for Sustainable Cooling, peger på, at en reducering af temperaturen i fryserne hjælper med at sikre, at vi kan fortsætte med at fodre samfund over hele kloden på en bæredygtig måde.