Produktionen af økologisk mælk og æg daler i tredje kvartal

Øko-mælk udgør nu knap 12 pct. af den samlede indvejning, mens det gælder 29 pct. af det samlede antal æg i Danmark. 
Der bliver produceret mindre økologisk mælk og æg. | Foto: Finn Frandsen
Der bliver produceret mindre økologisk mælk og æg. | Foto: Finn Frandsen

Der bliver produceret færre øko-æg og og mindre øko-mælk på de danske bedrifter. Det viser en opgørelse over produktionen i årets tredje kvartal fra Danmarks Statistik

Øko-mælk står nu for 11,7 pct. af den samlede indvejning, mens øko-æggene udgør 29 pct. af produktionen. Til sammenligning var tallene henholdsvis 12,5 og 33 pct. i tredje kvartal af 2022. 

Over en bred kamp er produktionen af de såkaldte animalske salgsprodukter, der tæller kød, mælk og æg, faldet sammenlignet med samme periode i 2022. 

Mens fjerkræ og mælk som eneste kategorier oplever vækst på henholdsvis 1,8 og 0,3 pct., er alle andre kategorier faldet. 

De største fald er at finde i produktionen af svin, der er faldet med 11,5 pct., og æg, der er nede med 9,4 pct. Der er her tale om den samlede produktion og ikke kun øko-produktion. 

(Denne artikel er leveret af FødevareWatch’ søstermedie, AgriWatch)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter