Der bliver produceret færre øko-æg og og mindre øko-mælk på de danske bedrifter. Det viser en opgørelse over produktionen i årets tredje kvartal fra Danmarks Statistik.
Øko-mælk står nu for 11,7 pct. af den samlede indvejning, mens øko-æggene udgør 29 pct. af produktionen. Til sammenligning var tallene henholdsvis 12,5 og 33 pct. i tredje kvartal af 2022.
Over en bred kamp er produktionen af de såkaldte animalske salgsprodukter, der tæller kød, mælk og æg, faldet sammenlignet med samme periode i 2022.
Mens fjerkræ og mælk som eneste kategorier oplever vækst på henholdsvis 1,8 og 0,3 pct., er alle andre kategorier faldet.
De største fald er at finde i produktionen af svin, der er faldet med 11,5 pct., og æg, der er nede med 9,4 pct. Der er her tale om den samlede produktion og ikke kun øko-produktion.
(Denne artikel er leveret af FødevareWatch’ søstermedie, AgriWatch)