Hvis konsekvensen er af et mindre klimaaftryk er, at prisen på svinekød bliver højere, så vælger de danske forbrugere i stedet at prioritere dyrevelfærden, hvis valget står derimellem.
Det viser en ny undersøgelse fra Københavns Universitet, som blandt andet også har undersøgt forbrugernes prioritering i Tyskland, Storbritannien, Shanghai og Kina.
”Svarene viser tydeligt, at dette her med kun at gå efter klimaforbedringer i svineproduktionen ikke er det, som forbrugerne går op i, når de køber svinekød,” siger professor Peter Sandøe, der har med til at lave undersøgelsen, til Dagligvarehandlen.
Ifølge undersøgelsen mener 53 pct. af danskerne, at bedre grisevelfærd er vigtigere end et lavere klimaaftryk, mens kun 18 pct. mener det modsatte. 25 pct. synes, at de to hensyn er lige vigtige.
Professoren opfordrer politikerne og branchen til at tænke nyt og påpeger, at dagligvarehandlen kan spare en del omkostninger ved, at der ikke ligger så mange typer af samme varer ved siden af hinanden i køledisken.