Efterspørgslen på stivelsesprodukter fra kartofler er steget kraftigt, og den nuværende produktionskapacitet i Danmark kan ikke følge med.
Sådan lyder årsagen til, at Business Lolland-Falster i samarbejde med den rådgivende ingeniørvirksomhed Niras og landbrugsrådgivnings-virksomheden VKST nu undersøger muligheden for at etablere en stivelses- og proteinfabrik baseret på melkartofler på Nordfalster.
”Vi er nu nået så langt, at vi skal i dialog med jordbrugere på Lolland-Falster og Sjælland om etablering af kartoffelmelsproduktion i Sydøstdanmark med et fabriksanlæg på Nordfalster,” udtaler Steffen Lund, Investeringschef Business Lolland-Falster, i en pressemeddelelse.
KMC udvider: Kan ikke følge med efterspørgslen
Der er indkaldt til møde om den mulige kommende stivelses-og proteinfabrik 25. oktober. Formålet med mødet er præsentere initiativet overfor landmænd på Sydsjælland og Lolland-Falster og at undersøge om der er et produktionsgrundlag for melkartofler til stivelses- og proteinproduktion.
Markedet er vækstet med 20 pct., fremgår det af meddelelsen. Det er især en stor stigning i brugen af kartoffelstivelse til teknisk brug som f.eks. limning af printplader, der har fået efterspørgslen til at stige kraftigt de seneste år.
I dag eksporterer de danske stivelsesfabrikker 99 pct. af produktionen.
(Denne artikel er leveret af FødevareWatchs søstermedie, AgriWatch.)