Chr Hansen-topchef stolt over sidste regnskab inden fusion

”Vi kommer ind i den sidste sidste fase, inden fusionen er endelig, med betydelig styrke, hvilket er godt for det nye samlede selskab,” siger topchef Mauricio Graber.
Mauricio Graber er topchef i Chr. Hansen, der, om alt går vel, fusionerer med Novozymes. | Foto: Pr/chr Hansen
Mauricio Graber er topchef i Chr. Hansen, der, om alt går vel, fusionerer med Novozymes. | Foto: Pr/chr Hansen
marketwire

En organisk vækst på 16 pct. i fjerde kvartal er, hvad ingredienskoncernen Chr. Hansen slutter af med inden fusionen med Novozymes.

Og topchef Mauricio Graber er da også ganske godt tilfreds med, at den 150 år gamle koncern slutter godt af:

”Jeg er stolt over, hvordan vi slutter året af,” siger han til MarketWire i forbindelse med, at regnskabet for fjerde kvartal og dermed for det skæve regnskabsår 2022/23 er lukket.

”Vi kommer med et stærkt resultat, hvor den organiske vækst ikke bare i koncernen - men også i begge divisioner er på 16 pct. bygget på volumenvækst,” siger han i forbindelse med sit sidste årsregnskab som topchef i ingredienskoncernen.

Han påpeger, at begge divisioner samt prisjusteringer har haft en finger med i spillet.

”Når man ser på resultatet, så er det både Food Cultures & Enzymes og Health & Nutrition der bidrager. Begge havde 16 pct.s vækst i kvartalet,” siger topchefen og fortsætter:

”For Food Cultures & Enzymes var det en blanding af prisstigninger, der bidrog med 10 pct., og 6 pct.fra øget volumen. Volumenvæksten kommer fra innovation med kunderne. Og ser vi på Health & Nutrition, så kommer det meste af væksten fra volumen og 2 pct. fra højere priser, hvor vi blandt andet har fået de kinesiske myndigheders godkendelse af HMO. Så ser vi på kernen leverer vi virkeligt stærkt.”

Mauricio Graber er godt tilfreds med, at det er lykkedes at levere på trods af de ydre omstændigheder, hvor en fusion fylder ganske meget, da der er meget arbejde at gøre, før Novozymes og Chr. Hansen kan blive én. I denne uge kunne de to selskaber komme med et fuld ledelsesteam samt opbygningen af det nye fusionere selskab, hvor divisionerne fra de to ”gamle” er lagt sammen.

”Jeg er stolt af teamet, der har præsteret, samtidig med at vi er ved at fusionere med Novozymes. Og samlet viser vores forretningsmodel med en unik udvikling i innovation sammen med vores kunder modstandsdygtighed,” siger Chr. Hansen-chefen, der ikke skal med over i det nye selskab:

”Vi kommer ind i den sidste sidste fase, inden fusionen er endelig, med betydelig styrke, hvilket er godt for det nye samlede selskab.”

Geopolitiske spændinger er øget

I weekenden udbrød der krigslignende handlinger mellem Gaza og Israel - og situationen bidrager til øgede geopolitiske spændinger.

”Ser man bort fra den den store påvirkning på de mennesker, det berører, hvilket er hjertegribende, så vil de geopolitiske spændinger fra forretningsmæssigt perspektiv gribe ind og forstyrre forsyningskæderne i en global forrentingsmodel,” fastslår Mauricio Graber.

”Vi har nu en meget intens situation i Mellemøsten og i Europa - og vi skal ikke glemme udfordringerne i Asien i forholdet mellem Kina og Taiwan. Så det er en verden, hvor man som et globalt selskab, der skal tænke pålidelig leverance til kunderne ind - og i sidste ende kunderne - så de kan få de varer, de har brug for.”

”Vi har taget det hele med i vores forventninger. Vi beholder vores driftsmargin på 26-27 pct. - netop på grund af, at en verden med flere geopolitiske spændinger, der vil gøre udgifterne i forsyningskæden højere.”

Hvor Chr. Hansens finansår tidligere er gået fra 1. oktober til 30. september, har ingredienskoncernen tilpasset sine forventninger, så de passer til kalenderåret i forbindelse med sammenlægningen med Novozymes.

Fusionen mellem de to ventes afsluttet i fjerde kvartal i år eller første kvartal næste år.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter