Fødevaresektoren er klar til at tage imod unge i mesterlære

Onsdag præsenterede regeringen udspil til folkeskolen, hvor de ældste elever skal kunne komme i mesterlære.
Foto: Hav / Pr
Foto: Hav / Pr
AF RITZAU

Direktør i FødevareDanmark Leif Wilson Laustsen er overbevist om, at regeringens udspil om juniormesterlære vil få flere unge til at se mod fødevarefagene.

”Vi synes, det er en virkelig god reform, der falder i god jord i forhold til vores udfordringer i fødevaresektoren,” siger Leif Wilson Laustsen.

FørevareDanmark er en organisation for små og mellemstore virksomheder inden for fødevaresektoren.

”Vi får mulighed for at vise de unge mennesker det, de ikke får at vide i folkeskolen, og her vil vi jo have en stor chance for at påvirke de unge mennesker i den her retning,” fortæller Leif Wilson Laustsen.

Regeringen har onsdag præsenteret et folkeskoleudspil, hvor elever i 8.- og 9.-klasse kan vælge at komme i juniormesterlære.

Her vil en til to dage foregå på en virksomhed i stedet for at følge den almindelige undervisning.

”Der er mange unge mennesker, som savner praktiske udfordringer i folkeskolen. Jeg tror, at man ved at skabe større valgfrihed for eleverne i højere grad vil kunne stimulere den boblende nysgerrighed for de praktiske fag,” siger han i pressemeddelelsen. 

Kan være knaster

Beslutningen om at komme i juniormesterlære skal eleverne ifølge regeringen tage i slutningen af 7. klasse. De elever, som vælger juniormesterlære, vil få en særskilt afgangsprøve, der giver adgang til erhvervsuddannelser, men ikke de gymnasiale uddannelser.

Og det møder kritik. Blandt andet fra organisationen Skole og Forældre, der repræsenterer skolebestyrelser og forældre til skolebørn. 

De udtaler sig til Jyllands-Posten.

”Vi vil være bekymrede, hvis man afskærer en del af eleverne fra muligheder meget tidligt og dermed opgiver idéen om, at folkeskolen skal give alle unge lige muligheder til efterfølgende uddannelser og job,” siger formand Rasmus Edelberg. 

Men ifølge direktør i FødevareDanmark Leif Wilson Laustsen vil det ene ikke udelukke det andet. 

”De unge mennesker vil komme ud og opleve noget praktik, og så kan de jo rende skrigende væk, hvis det ikke er noget for dem,” siger han. 

Det vil ifølge ham være godt for de unge at blive klædt bedre på til arbejdsmarkedets forhold. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Photo: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter