Britisk baconselskab holder fast i potentiale for dets plantebaserede kødalternativer trods uro på markedet.
Det siger adm. direktør i det britisk baconelskab Finnebrogue, Jago Pearson, til erhvervsmediet Just-Food.com.
Interviewet er givet på bagkant af en række konkurser og konsolideringer på det britiske marked for plantebaserede alternativer.
Loveseitan, et britisk selskab bag brandet Facon Bacon, stoppede produktionen i august. Producenten Meatless Farms er også kommet i problemer, mens selskabet Samworth Brothers, der også producerer plantebaseret under brandet revolution kitchen business har forberedt sine ansatte på dårlige tider.
”Vi købte os aldrig ind med den forudsætning, at markedet bare ville stikke af med det samme. Vi købte os heller ikke ind i markedet for hypen. Vi gjorde det af andre årsager. Det er en langsigtet investering. Vi så, at markedet for plantebaserede kødaldternativer havde brug for hjælp. Der var for mange brands, for meget kapacitet i markedet og for mange ens produkter,” udtaler direktøren Jago Pearson.
Selskabet har kastet sig over flere plantebaserede kødalternativer, produceret både som private label produkter for britiske supermarkeder, men også som brands. Selskabets fabrik har nu tre år på bagen.