Stærkt familieejerskab er opskriften på 126 års overskud i Frellsen

Således lyder det fra fætrene Henrik og Peter Frellsen, der i dag står i spidsen for kaffe- og chokoladevirksomheden og til Børsen fortæller, hvorfor familieejerskabet er så vigtigt. (Rettet)
Foto: Pr / Frellsen
Foto: Pr / Frellsen

(Rettelse: Af en tidligere version fremgik det, at Frellsen sidste år havde en omsætning på over 116 mio. kr. Det er imidlertid tale om bruttofortjeneste. FødevareWatch beklager fejlen.)

Når Frellsen i 126 år har formået at levere overskud, skyldes det ifølge de to direktører Henrik og Peter Frellsen en helt central ting, nemlig familieejerskabet. 

Det fortæller de to direktører i et interview med Børsen

”(...) vi gør meget ud af at drive en sund og rentabel forretning, og vi styrer selv alle dele af virksomheden. Vi ejer selv vores produktion, vi har egne butikker – 38 fordelt over hele landet – og så har vi vores egen distribution. Vores selvstændighed betyder meget for os, og da er familieejerskabet også en stor styrke,” siger Henrik Frellsen til avisen. 

Derfor vil det også blive besvaret med et ”pænt nej tak,” hvis en dagligvarekæde i morgen ringede og spurgte, om de måtte sælge Frellsens flødeboller i deres forretning, fortæller de to direktører. 

Familieselskabet Frellsen forbereder sig på ny krise

Frellsen præsterede i det skæve regnskabsår 2021/22 en bruttofortjeneste på over 116 mio. kr. - en stigning sammenlignet med året forinden, hvor den lød på 111,5 mio. kr. 

På bunden stod 11 mio. kr. mod 12,8 mio. kr. i 2020/21-regnskabsåret.

Mens Henrik Frellsen har ansvaret for kaffeforretningen i Frellsen, har Peter Frellsen ansvaret for chokoladeforretningen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også