Landbrug & Fødevarer ser stort grønt potentiale i offentlige måltider
I Danmark serverer det offentlige hver dag over en million måltider.
Det skriver brancheorganisationen Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse på baggrund af nye tal fra Danmarks Statistik. Og det er en klar kortlægning, der kan forbedre de offentlige danske kantiner markant, lyder meldingen fra organisationen.
Blandt andet kan det åbne muligheden for at få mere grønt til unge, studerende og offentligt ansatte, siger Line Munk Damsgaard, der er ernæringschef i Landbrug & Fødevarer:
“Når det kommer til gruppen af studerende og de offentligt ansatte, kan kantinerne uden tvivl hjælpe med at spise mere varieret og klimavenligt. Derudover opfordrer vi politikerne til at kigge på en forsøgsordning med skolemad. For det vil være med til at udjævne sociale forskelle og bidrage til en fælles madkultur.”
Den nye undersøgelse vurderer, at der serveres 650.000 hovedmåltider og 380.000 mellemmåltider dagligt i de danske kantiner. Heraf går en tredjedel til de ældre på plejehjem og i hjemmeplejen.
Relaterede artikler:
Kantineselskab hæver den økologiske andel
For abonnenter
ISS Danmark udnævner ny finansdirektør
For abonnenter