Slagterforretning: "Kontanterne er blevet et nødvendigt onde"

Flere erhvervsorganisationer ønsker at afskaffe kontantpligten, der ifølge Slagter Lund medfører en dyr regning hver uge, skriver Berlingske.
Slagter Lund har fire slagterforretninger i hovedstadsområdet. | Foto: Mie Brinkmann
Slagter Lund har fire slagterforretninger i hovedstadsområdet. | Foto: Mie Brinkmann

Det koster hver uge Slagter Lund, der har fire butikker, omkring 1.000 kr. at hente byttepenge i banken, og ifølge slagter Jan Lund er det ikke rimeligt, skriver Berlingske.

”Kontanterne er blevet et nødvendig onde, og jeg synes, det er en uretfærdig post at have. Det har jo altid været bankernes opgave at veksle penge, og nu brokker de sig over, at det er dyrt at håndtere kontanter,” siger Jan Lund til Berlingske. 

Slagteren bakkes op af Leif Wilson Laustsen, der er formand for Danske Slagtermestre og Fødevaredanmark, som ligesom Dansk Industri og Dansk Erhverv mener, at politikerne bør se på, om kontantpligten – der betyder, at detailforretninger er forpligtet til at tage imod kontanter fra kl. 6-22 – kan blive afskaffet. 

Hos Nordea påpeger Helene Bløcher, der er chef for Nordea Danmarks erhvervskunder, at det er blevet dyrere for bankerne at håndtere kontanter på grund af de mange hvidvaskregler. 

”Det går desværre ud over virksomheder, der er forpligtede til at håndtere kontanter. Men jeg kan sige så meget, at vi ikke engang får dækket vores omkostninger gennem gebyrerne,” siger hun.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie, DetailWatch)

Del artikel

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Foto: Pr

Danforel kæmper sig ud af barsk periode

For abonnenter