Joe & The Juice misser kæmpe kapitalindsprøjtning i Saudi Arabien

Den danske juice- og kaffekæde må droppe længerevarende planer om at hente op mod 600 mio. kr. i kapital. 
Stifter Kaspar Basse (tv) og adm. direktør af Joe & The Juice Thomas Nørøxe fejrede sidste år 20 års jubilæum for juicekæden. | Foto: Gregers Tycho
Stifter Kaspar Basse (tv) og adm. direktør af Joe & The Juice Thomas Nørøxe fejrede sidste år 20 års jubilæum for juicekæden. | Foto: Gregers Tycho

Trods måneders arbejde på at lande en aftale med en saudiarabisk investor må kæden Joe & The Juice skuffede droppe håbet om investeringen på op mod 600 mio. kr. 

Det skriver Finans, der har fået en skriftlig kommentar fra adm. direktør Thomas Nørøxe: 

“Det er klart, at vi går ind til alle drøftelser med et realistisk håb om, at det kan føre til en aftale, der kan styrke vores forretning yderligere. Men det er aldrig en forventning,” lyder det fra topchefen i juicekæden. 

I starten af året var det et forslag fra juicekædens bestyrelse, at man ville søge op mod de 600 mio. kr. i en frisk kapitalindsprøjtning, hvor virksomhedens værdiansættelse ville være 5,1 mia. kr. 

Heraf skulle 385 mio. kr. komme fra saudiarabiske Veda Holding, der skulle gøres til medejer af juicekæden. 

Joe & The Juice modtog kritik for at søge yderligere mod Saudi-Arabien, der af bl.a. Amnesty International kritiseres for at krænke menneskerettighederne. 

I fjor indgik Veda Holding en franchiseaftale med Joe & The Juice, der ifølge Finans indebærer at åbne 50 butikker i Golfstaterne (Saudi-Arabien, De Forenede Arabiske Emirater, Bahrain, Oman, Kuwait og Qatar) over de næste 10 år. Der findes i forvejen over 320 butikker på verdensplan.

Til Finans vil adm. direktør Tomas Nørøxe ikke afvise, at der kan komme ny kapital på et tidspunkt, selvom aftalen med Veda Holding brød sammen.

Joe & The Juice har endnu ikke offentliggjort dets regnskab for 2022. I 2021 omsatte kæden for 1,1 mia. kr. og havde et underskud efter skat på 233 mio. kr. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også