Hotelkæde arbejder med madspild for at få fornyet miljømærke

Danmarks eneste svanemærkede hotelkæde, Scandic, er i gang med at blive gencertificeret, og det kræver bl.a. fokus på at nedbringe madspild.
Scandic vil nedbringe madspild fra buffeterne ved bl.a. at arbejde med designet. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Scandic vil nedbringe madspild fra buffeterne ved bl.a. at arbejde med designet. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Danmarks største hotelkæde Scandic er også den eneste kæde, der er svanemærket – og lige nu arbejder kæden på at blive gencertificeret hos miljømærket. Det skriver Børsen.

Én af de ting, der har været fokuspunkt for at opnå gencertificeringen af Svanemærket, har været arbejdet med at nedbringe madspild fra kædens restauranter.

“Med madspild prøver vi i år at arbejde mere designmæssigt med vores buffeter for at arbejde mere med det psykologiske i forhold til gæsterne, for hvis der f.eks er fire forskelligt farver tomater, så har man tendens til at tage en af hver. Nu er der kun to farver, så tager man måske kun halvt så mange,” siger hoteldirektør i Scandic Kødbyen Tommy Hvid.

Scandic har i år installeret madspildsværktøjet Ioliving på alle 30 hoteller for at få hjælp til at indsamle data og ny viden om madspild.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Photo: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter