Mejeriforeningen henter ny chef til Bruxelles

Den nye chef for foreningen i Bruxelles kommer blandt andet fra et job som direktør i Fødevarestyrelsen. 
Esben Egede Rasmussen er per 1. september ny direktør for Mejeriforneningen i Bruxelles. | Foto: Pr/mejeriforeningen
Esben Egede Rasmussen er per 1. september ny direktør for Mejeriforneningen i Bruxelles. | Foto: Pr/mejeriforeningen

Fra 1. september i år vil der være en ny direktør at finde på Mejeriforeningens kontor i Bruxelles i form af Esben Egede Rasmussen. 

Det skriver Mejeriforeningen i en pressemeddelelse. 

Esben Egede Rasmussen kommer fra en stilling som statskonsulent på den danske ambassade i London og har foruden det haft titel af at være direktør i Fødevarestyrelsen i perioden mellem 2009 og 2020. 

Han overtager stillingen som Mejeriforeningens direktør i Bruxelles fra Kirsten Holm Svendsen, der efter 15 år på posten fratræder for at gå på pension. Og Mejeriforeningens direktør, Henrik Damholt Jørgensen, lægger ikke skjul på, at man glæder sig over at få en direktør med solidt kendskab til fødevareområdet.

”EU har stor betydning for mejeribranchen, og med Esben Egede Rasmussen får vi en fagligt stærk Bruxellesdirektør med en bred erfaring og en dyb indsigt i fødevareerhvervet,” siger Henrik Damholt Jørgensen i meddelelsen og fortsætter:

”Dansk mejeribrug er i høj grad en internationalt orienteret branche, som har behov for at være til stede, hvor rammevilkårene for de europæiske landbrugs- og fødevarevirksomheder bliver besluttet. Vi har gennem årene opbygget en stærk position i Bruxelles, og jeg er overbevist om, at den nye direktør sammen med sit kompetente team vil være i stand til at videreføre og udvikle denne.”

Også Esben Egede Jørgensen deler denne begejstring:

”Fra mine tidligere jobs i både Fødevareministeriet og Fødevarestyrelsen har jeg fået et rigtig godt indtryk af mejeribranchen. Danske mejeriprodukter og virksomhederne bag nyder stor respekt ude i verden, og det skyldes ikke mindst, at danske landmænd og danske mejerier i generationer har formået at udvikle og forbedre deres produkter og fundet løsninger på tidens udfordringer,” siger han og fortsætter:

”Det ser man også nu, hvor mejerierne sætter ambitiøse mål for klima og biodiversitet, der vil sikre sunde og bæredygtige mejeriprodukter, der leverer på verdensmålene og forbrugernes krav om et ansvarligt fødevaresystem. Det er en stor glæde at skulle lægge sine kræfter i den dagsorden.”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter