Sukker og kunstige sødemidler i chokoladebarer, vafler og is erstattes af xylitol og stevia, ligesom gluten og palmeolie udskiftes. Det er et af kendetegnene hos den svenske snackproducent Nick’s, som nu vil bredere ud på de danske hylder med deres is, proteinbarer og vafler.
Produkterne kan allerede nu købes hos Coop og Dagrofa, men den svenske producent planlægger at udvide med både flere produkter og varianter til flere butikker landet over.
“Vi ønsker ikke at forhindre nogen i at forkæle sig selv med lækre snacks og fødevarer. Det synes vi, der skal være plads til. Men vi ønsker at gøre op med vores industris tradition med at fylde produkter med sukker og andre unødvendige ingredienser for at opnå god smag. I løbet af de sidste par årtier er sodavandsselskaberne kommet langt med at normalisere sukkerfrie alternativer, men en stor del af den resterende fødevare- og drikkevaresektor er sakket bagud,” lyder det i en pressemeddelelse fra selskabet.
Produkterne findes på 16 markeder herunder altså Danmark.