Tican fyrer topchef

Slagteriet Tican fyrer adm. direktør på grund af et ændret strategisk fokus. Direktør sad på posten under et år.
Foto: Rasmus Baaner
Foto: Rasmus Baaner

Tican har fyret selskabets adm. direktør Sebastian Laursen.

Dermed nåede han at sidde på posten i næsten et år. Den 31-årige nu tidligere topchef blev ansat 1. april 2022.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse, hvor det også fremgår, at bestyrelsesformand Steen Sønnichsen indtil videre konstitueres som adm. direktør. 

”Med de udfordringer som branchen står over for i dag, med et faldende antal grise og ændrede markedsforhold, har vi ændret strategisk fokus med en deraf følgende reorganisering af Tican Fresh Meat A/S. Det betyder, at vi desværre har set os nødsaget til at opsige samarbejdet med administrerende direktør Sebastian Laursen, som er fratrådt stillingen,” skriver selskabet.

Sebastian Laursen svarer i en sms, at han ikke har yderligere at tilføje.

Han blev hentet til stillingen, da Niels Jørgen Villesen sidste år fratrådte som adm. direktør. 

Sebastian Laursen blev hentet fra en stilling som eksportchef i Tönnies Nordic. Selskabet er et dansk handelsselskab for kød og kødprodukter på verdensplan, hvor Ticans tyske moderselskab Tönnies er majoritetsejer. Derudover er Sebastian Laursens far Kim Laursen en af medejerne.

Tican omsatte i 2021 for 8,3 mia. kroner og kom tungt ud af året med et underskud på 250 mio. kr. Ifølge formand Steen Sønnichsen, der tiltrådte som ny formand for det tysk ejede selskab i august 2022, har Tican dog sidste år formået at vende udviklingen, så man igen har sorte tal på bundlinjen, når regnskabet for 2022 aflægges.

De seneste måneder har Tican haft flere dage, hvor man ikke har slagtet på slagterierne i Brørup og Thisted, som følge af mangel på slagtegrise.

AgriWatch arbejder på at få en kommentar fra Steen Sønnichsen.

(Denne artikel er leveret af FødevareWatchs søstermedie AgriWatch.)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også