Hylder med bakker, hvor der bl. a. gror broccoli, bønnespirer, solsikker, ærter og radiser, som kan stå i vækstskabe ude i storkøkkener i kantiner, på restauranter eller lignende samt hos private.
Det er forretningsmodellen hos Lefro-Greens, som også selv dyrker mikro-grønt på en lille gård ved Jyderup. Og den model skal ifølge ejerne udbredes til halvdelen af landets kantiner. Det skriver sn.dk.
Dyrkningen sker ud fra princippet, vertical farming, hvor dyrkningsbakkerne står på hyld, hvilket betyder at der er behov for væsentlig mindre plads til formålet, og som også kan gøres mere effektivt med mindre vandforbrug.
”Det skulle gerne bredes ud, så vi når 50 procent af alle kantiner i Danmark. Det er et stille, optimistisk mål,” siger Michael Lefevre, direktør i Lefro-Greens.
Foreløbig står vækstskabene, som sælges eller udlejes, 22 steder, hvor der dagligt produceres mikro-grønt til omkring 7500 måltider.