Dansk juicekæde betaler millionforlig i USA i sag om kønsdiskriminering

Joe & The Juice-kæden er blevet beskyldt for ikke at ansætte kvinder og betaler knap fem mio. kr. til den amerikanske stat for at lukke sagen.
Foto: Mikkel Berg Pedersen
Foto: Mikkel Berg Pedersen

715.000 dollar, hvilket svarer til omkring 4,8 mio. kr. 

Det beløb betaler Joe & The Juice for at afslutte en sag om kønsdiskriminering. Pengene skal betales til den amerikanske stat, det fremgår af en pressemeddelelse fra det amerikanske, statslige agentur U.S. Equal Employment Opportunity Commission, EEOC. Det skriver Børsen.

EEOC har anklaget Joe & The Juice for ikke at ansætte og forfremme kvinder i den danske kædes amerikanske caféer siden 2017.

Agenturet har fundet “grund til at tro”, at anklagerne stemmer, men den danske juicekæde erkender sig ikke skyldig. I stedet indgår parterne altså forlig.

Pengene skal gå til kvinder, der angiveligt er blevet nægtet at arbejde i ikke-ledende stillinger hos kæden. Samtidig indgår Joe & The Juice en fireårig aftale med EEOC, hvor virksomheden bl.a. vil implementere en intern onlineplatform, der skal sikre, at virksomhedens ansatte uanset køn har lige jobmuligheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også