Kurt Skare afviser sammenhæng mellem konkurs og kødsag

Årsagen til Skares konkurs skyldes ikke den verserende sag, hvor de største kunder herhjemme har droppet slagteriet som leverandør, lyder det fra Kurt Skare.
Foto: Gorm Olesen
Foto: Gorm Olesen

Selvom flere af hans selskaber er blevet begæret konkurs oven på den verserende sag om gammelt kød og manglende sporbarhed, der har resulteret i en politianmeldelse og tabet af de største kunder herhjemme, har de to ting ikke noget med hinanden at gøre.

I et interview med TV2 fortæller Kurt Skare, at en konkursbegæring var den bedste måde at ”styre sagerne på lige nu”, og han vil kæmpe for sine virksomheder.

Ifølge stifteren af slagterikoncernen skyldes konkursen ”en dårlig likviditetssituation”.

”Bygningerne, hvor min virksomheder er, er omkring 300 millioner kroner værd, og jeg skylder kun 10 millioner kroner i dem. Men det er umuligt at få likviditet ved at låne i bygningerne, så derfor har jeg taget det her skridt,” siger han til mediet.

Kurt Skare fortæller videre, at han i samarbejde med udenlandske kolleger og en unavngiven bank er ved at rejse ny kapital.

Onsdag blev otte selskaber under Skare-koncernen begæret konkurs. De kommer i kølvandet på Fødevarestyrelsens fund af 250 ton kød på et eksternt frostlager. Noget af dette har ligget i 13 år, og som virksomheden ikke kunne fremvise sporbarhed på.

(Denne artikel er leveret af FødevareWatchs søstermedie AgriWatch.)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også