Nyt nordjysk fjerkræslagteri satser på økologi

Der er et hul i markedet, fordi en større koncern har opgivet sin økologiske slagtelinje for nogle år siden, siger stifterne.
Foto: Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

To økologiske landmænd har lavet et fjerkræslagteri i Nordjylland.

Fra Vendsyssel Fjerkræslagteri, leverer de til både restauranter og grossister, og sidste år slagtede de 50.000 dyr, primært kyllinger og ænder. Det skriver Nordjyske.

Den ene af ejerne har eget økologisk landbrug ved siden af slagteriet, hvor han laver økologiske kyllinger til slagteriet. Men et vanskeligt marked betyder, at de for nu primært slagter for andre.

”Vi har ikke turdet at satse mere på egne dyr til slagtning endnu, fordi afsætningen har været svær, men jeg regner med at starte produktionen op i år med kyllinger, siger Christian Steen Mortensen, der er medejer af slagteriet, til avisen.

Slagteriet kræver andre maskiner end konventionelle, fordi de økologiske dyr er for store til at passe hos de større slagterier.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter