Klimarådets formand tvivler på ny regerings CO2-afgift

En kommende CO2-afgift på landbruget skal ikke flytte arbejdspladser, lover den nye regering. En fastholdelse af arbejdspladser er en fastholdelse af antallet af husdyr, mener formand.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Den nye regerings lovning om, at en kommende CO2-afgift på landbruget ikke kommer til at koste arbejdspladser, har medført urolige miner hos Klimarådets formand, Peter Møllgaard.

For de fleste arbejdspladser i landbruget er bundet op på husdyrproduktionen, og en fredning af arbejdspladserne bliver derfor en indirekte fredning af den nuværende husdyrproduktion, siger formanden til DR.

”Vi skal passe på, at vi ikke fastlåser landbruget, som det ser ud i dag. Det er kvæget, der er den tunge udleder af metan. Og det er et selvstændigt fokuspunkt, at metanudledningerne gerne skulle hurtigt ned, fordi det er den måde, vi hurtigst kan få reduceret de samlede udledninger af drivhusgasser,” siger Peter Møllgaard til mediet.

Klimarådet skærper fokus på landbrugets metanudledninger i ny rapport

Regeringen har ikke fremlagt, hvor høj CO2-afgiften skal være, eller hvornår den kommer. Her afventes en ekspertgruppes forslag til, hvordan en sådan afgift kan strikkes sammen.

De Økonomiske Vismænd har tidligere meddelt, at både afgiften for landbruget og industrien skal helt op på 1.100 kroner for at kunne reducere nok.

(Denne artikel er leveret af FødevareWatchs søstermedie AgriWatch.)

Klimaafgift bliver en realitet: Ny regering vil øge tempoet for landbrugets omstilling

Den nye regerings politik modtager rosende ord fra landbrugets forskellige fløje

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Photo: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter