Sparetider får 400.000 danskere til at springe måltider over

Især danskere i de lavere indkomstgrupper springer måltider over for at spare, lyder det fra Madkulturen.
Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix.
Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix.

Madvanerne er under pres som følge af inflationen.

Det konkluderer Madkulturen på baggrund af en ny rundspørge, hvori halvdelen af de adspurgte svarer, at deres madvaner er blevet påvirket af prisstigningerne. I aldersgruppen 18-25 år svarer to tredjedele, at de har ændret vaner.

”Mens huslejen eller ydelsen på flekslånet ligger fast, er indkøb og madlavning håndtag, vi kan skrue på, når krisen kradser. Det er der nu rigtig mange af os, der gør. For nogle er det et spørgsmål om at lave mad på en anden måde, men for andre har det større konsekvenser,” siger Madkulturens direktør, Judith Kyst i en pressemeddelelse.

Mens de fleste har ændret vaner ved at justere på indkøb og madlavning, er der andre, der må tage mere drastiske metoder i brug for at spare, viser Madkulturens rundspørge.

Næsten hvert tiende dansker vælger nemlig at springe nogle måltider over på grund af prisstigningerne. Blandt danskere med en husstandsindkomst på under 300.000 kr. er det hvert sjette.

”Det opfatter jeg som et tegn på, hvad man kan kalde madfattigdom i Danmark. Altså en polarisering af madvanerne, som blandt andet vil give en større ulighed i sundhed. Og den form for ulighed vil desværre kun vokse i en fremtid, hvor flere står til at miste rutinen i køkkenet og færdighederne til at lave mad fra bunden,” udtaler Judith Kyst.

Indkøbskurven bliver lettere: Pakninger og indhold bliver mindre

Knap halvdelen af detailhandlere forventer at hæve priserne de kommende måneder

Dagligvarekæder forventer prisstigninger de næste tre måneder

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også