FødevareWatch

Beyond Meats nedtur kan være alarmklokker for en hel branche

I 22 måneder er salget af plantebaseret kød gået i den forkerte retning i USA. Luften er ikke helt taget ud af ballonen, men det vil vare årtier før markedet for plantebaseret kød opnår sit potentiale, mener analytikere.

Foto: Joe Raedle

Viser Beyond Meats nedtur på børserne, i salget af produkter og i de udskiftede direktørposter, at bevægelsen mod plantebaseret kød som hele er i krise?

Højst sandsynligt, fortæller flere analytikere til The New York Times.

John Baumgartner, der er forbrugerfødevareanalytiker hos den finansielle institution Mizuho Americas, siger til avisen, at der er et marked og potentiale for plantebaseret kød. Men det vil ikke manifestere sig så hurtigt som forventet.

”Vi er positive over for fremtiden for plantebaseret kød, men dette er en 20- til 25-årig historie. Det kommer ikke til at ske om tre til fem til 10 år.”

Beyond Meat rundede 100 millioner dollar i underskud i tredje kvartal

Et af tegnene på, at bevægelsen kan være ved at gå i den forkerte retning, skal måske findes i selskabet Beyond Meat, skriver mediet. Selskabets aktie er i år faldet med 83 pct. Et samarbejde med McDonalds gik værre end forventet, og derfor har fastfoodkæden ikke forlænget samarbejdet.

Beyond Meat sender bøferstatning på markedet

I oktober fyrede selskabet ligeledes 200 medarbejdere, og fire af Beyond Meats’ topchefer er smuttet indenfor den seneste måned.

”Kategorien for plantebaseret kød er vokset tocifret i lang tid og forventedes at fortsætte, men det, vi så i 2022, er, at antallet af forbrugere, der købte produkterne, ikke steg,” siger Justin Cook, der er leder hos Deloitte.

Han forventer ligeledes, at hele branchen vil opleve en afmatning i de kommende år.

Stagnation i plantebaseret selskab - må fyre medarbejdere

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier