Står det til Hanne Lakkenborg Kristensen, der er lektor ved Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet skal dansk fødevareproduktion i langt højere grad sadle om til plantebaserede fødevarer.
”Vi går glip af et væksteventyr med et enormt udviklingspotentiale. Vi burde være meget mere fremme i skoene, når det gælder bæredygtig produktion af plantefødevarer. Det handler om nye arbejdspladser, bedre økonomi og en god, bæredygtig anvendelse af vores opdyrkede land,” siger hun til mediet Ingeniøren.
Hanne Lakkenborg Kristensen mener ikke, at landbruget prioriterer innovation og udvikling inden for højværdiafgrøder så som grøntsager og bælgfrugter nok.
Hun ser blandt andet en øget grad af automatisering og robotter som en del af løsningen på landbrugets omstilling til en mere plantebaseret produktion.
(Denne artikel er leveret af FødevareWatchs søstermedie, AgriWatch.)
Novo-fond kaster 200 millioner efter ny plantebaseret platform
Plantebranchen har høje forventninger om mere grøn politik
Plantebaserede produkter spås endelig manifestation om ti år