Ægpriserne er mere end fordoblet i Frankrig, hvilket nu får flere af landets fødevarevirksomheder til at justere i opskrifter eller helt at lukke for dele af produktionen.
Det er ifølge Reuters budskabet fra flere franske ægproducenter, der begrunder prisstigningerne med høje foderpriser og energiomkostninger samt forsyningsusikkerhed, fordi fugleinfluenza lige nu får den globale ægproduktion til at falde og dermed umuliggør import.
”Vi er i en situation, som aldrig er set før. I tidligere kriser har vi kunnet vende os mod import - især fra USA - men i år er situationen dårlig overalt, ” lyder det ifølge Reuters fra Loic Coulombel, der er næstformand i den franske industrigruppe CNPO.
Fødevarevirksomhedernes justeringer i opskrifterne kan blandt andet indebære at skifte ægtype, reducere mængden af æg eller brug af alternativer såsom mælkeproteiner.
Æggekoncern smelter plantebaserede selskaber sammen
Ægpriserne i USA stiger med knap 50 procent
Fugleinfluenza kan true leverancer af friske ænder til jul