FødevareWatch

To fødevarevirksomheder streget fra gasliste

Fødevarevirksomheder er blevet fjernet fra listen over kunder, der risikerer at få gassen slukket i tilfælde af en forsyningskrise.

Foto: PR/Kohberg

Flere fødevarevirksomheder er mandag blevet fjernet fra listen over såkaldte ikke-beskyttede gaskunder.

Det er ifølge Finans sket i forbindelse med, at Energinet har opdateret listen over de kunder, der som de første må undvære gassen, skulle en gaskrise indtræffe.

Blandt de fødevarevirksomheder, der er blevet streget fra listen, er blandt andet gartnerivirksomheden Alfred Pedersen & Søn, der for nyligt meddelte, at man over vinteren lukkede ned for dele af grøntsagsproduktionen som følge af de stigende energipriser.

Også Kohberg Bakery Group er blandt de tre ud af i alt 18 ansøgere, der har fået imødekommet deres anmodning om at blive fjernet fra listen, skriver Finans.

Listen tæller dog stadig en lang række fødevarevirksomheder, der, hvis forsyningen begrænses, får lukket for gassen. Det gælder blandt andet Arla Foods, Danish Crown, CP Kelco, Carlsberg, Harboes Bryggeri, Karup Kartoffelmelfabrik, Palsgaard, Royal Unibrew, Viking Malt og Sophus Fuglsang Export-Maltfabrik.

Fødevareproducenter sikrer produktionen med oliefyr

En tredjedel af ikke-beskyttede gaskunder vil fjernes fra listen

Efter stor investering: Kartoffelmelsfabrik vil af omstridt gasliste

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier