Den nordjyske fødevarevirksomhed Dava Foods går ind på markedet for plantebaserede fødevarer med lanceringen af sin plantebaserede ægerstatning kaldet Dava No Egg.
Produktet, der er baseret på kikærter, skal give forbrugere et grønnere alternativ i dagligdagen, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.
”Det er en naturlig udvikling, at vi også vil gå plantevejen, fordi efterspørgslen fra forbrugerne er der. Æggene er på ingen måde på vej ud, men vi tilbyder No Egg som alternativ til dem, der lever vegansk, de mennesker som ikke kan tåle æg, og til dem som bare gerne vil spise mere plantebaseret. Så kan forbrugerne selv vurdere, hvad de foretrækker. Vi er lige stolte af begge vores produkter,” siger adm. direktør i Dava Foods Ivan Noes.
Dava No Egg har allerede oplevet succes i Tyskland, og det globale marked for plantebaserede ægerstatninger har oplevet en vækstrate på 127 pct. de seneste tre år.
På den baggrund forventes det, at ægerstatningen vil være at finde i både den danske detailhandel og foodservicesektor senere på året, oplyser virksomheden.
Ægbranche sendt til tælling: ”Mit dækningsbidrag er tæt på nul”
Økologiske æg tilbagekaldes på grund af risiko for skimmel
Ægproducent oplevede den perfekte storm af problemer sidste år