Ægproducent lancerer æg lavet på kikærter

Med den plantebaserede ægerstatning træder virksomheden ind i et globalt marked, der har oplevet markant vækst de seneste tre år.
Foto: PR / Food Nation
Foto: PR / Food Nation
af ASGER SKOVDAL JEPSEN

Den nordjyske fødevarevirksomhed Dava Foods går ind på markedet for plantebaserede fødevarer med lanceringen af sin plantebaserede ægerstatning kaldet Dava No Egg.

Produktet, der er baseret på kikærter, skal give forbrugere et grønnere alternativ i dagligdagen, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

”Det er en naturlig udvikling, at vi også vil gå plantevejen, fordi efterspørgslen fra forbrugerne er der. Æggene er på ingen måde på vej ud, men vi tilbyder No Egg som alternativ til dem, der lever vegansk, de mennesker som ikke kan tåle æg, og til dem som bare gerne vil spise mere plantebaseret. Så kan forbrugerne selv vurdere, hvad de foretrækker. Vi er lige stolte af begge vores produkter,” siger adm. direktør i Dava Foods Ivan Noes.

Dava No Egg har allerede oplevet succes i Tyskland, og det globale marked for plantebaserede ægerstatninger har oplevet en vækstrate på 127 pct. de seneste tre år.

På den baggrund forventes det, at ægerstatningen vil være at finde i både den danske detailhandel og foodservicesektor senere på året, oplyser virksomheden.

Ægbranche sendt til tælling: ”Mit dækningsbidrag er tæt på nul”

Økologiske æg tilbagekaldes på grund af risiko for skimmel

Ægproducent oplevede den perfekte storm af problemer sidste år

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter