FødevareWatch

Professor: Danske fødevarevirksomheder bedre rustet til gaskrise end ventet

Det går godt med at fylde gaslagrene op, og danske fødevarevirksomheder har gode muligheder for at komme igennem vinteren, mener professor. Virksomheder skal dog forberede sig på en lang, mørk vinter, siger branchedirektør.

Danske fødevarevirksomheder må berede sig på et "menageri" om gas fra russisk side, mener professor. Her ses Nord Stream 1 rørledningen i Tyskland. | Foto: JOHN MACDOUGALL/AFP / AFP

Energipriserne banker op, og store dele i erhvervslivet frygter, at Rusland inden for den nærmeste fremtid endegyldigt vil kappe for strømmen af naturgas til Europa. Sker det, risikerer danske virksomheder at stå i en decideret energikrise, hvor der ikke vil være gas nok til produktionen.

Men Danmark samt resten af Europa - og dermed de danske virksomheder - står i en gunstig position til at komme igennem den kommende vinter.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier