FødevareWatch

Producentpriserne fortsætter sin himmelflugt

Producentpriserne slog i juli endnu en rekord, og det samlede prisindeks for varer steg med 35 pct. sammenlignet med samme måned sidste år.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix.

Producentpriserne tog endnu et nøk opad i juli og ramte dermed et rekordhøjt niveau på indeks 131,2 mod indeks 108,5 i samme periode året før.

Det fremgår af et dugfrisk producentprisindeks fra Danmarks Statistik, der viser, at det samlede producentprisindeks for varer i juli steg med 35 pct. i forhold til samme måned sidste år.

Ifølge Dagligvarehandlen steg producentpriserne, der viser udviklingen i danske producenters salgspriser til andre virksomheder og giver indikationer på, hvordan forbrugerpriserne fremadrettet vil udvikle sig, samlet 2,6 procentpoint i perioden.

Af producentprisindekset fremgår det, at den samlede årsudvikling på 35 pct. især er drevet af en stigning i energiforsyning, samt råstofindvind og industri, hvoraf sidstnævnte blandt andet rummer stigninger i fødevareindustrien.

Danske producentpriser buldrer fortsat op i juni

Råvarebørserne knager: De globale fødevarepriser styrtdykker

Derfor falder priserne: Panikken har lagt sig, og forbrugerne har sagt stop

Mere fra FødevareWatch

Ny rejeformand: Målet er at blive undværlig

PORTRÆT: Royal Greenlands nye bestyrelsesformand, Maliina Abelsen, bryder sig ikke om at drifte, men lever til gengæld for udvikling. Og så har hun aldrig haft nogen plan for sin karriere, men i stedet bare sprunget ud i tingene, når hun ikke har kunnet lade være.

Topchef forventer blød landing oven på rekordpriser

Omstændighederne er anderledes i dag med de rekordhøje mælkepriser end ved tidligere ekstraordinære opsving. Den buldrende inflation holder hånden under en voldsom opbremsning, vurderer mejerichef i Arla Foods.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier