Der blev spist mere slik og chokolade under coronapandemien - og gjorde det i en grad, så det er kommet bag på forskere.
Det skriver Politiken på baggrund af salgstal fra detailhandlen, som Euromonitor har indhentet, og som DTU Fødevareinstituttet på konferencen ”Er du for sød” for nyligt har præsenteret.
Ifølge tallene spiste danskerne i gennemsnit 13,2 kilo slik og chokolade per år i coronaårene 2020 og 2021 - og dermed 1,1 kilo mere end i 2018-19. Omregnet til procent svarer det til en stigning på 9 pct.
”Vi vidste nok godt, at vi spiste lidt mere slik og chokolade under nedlukningerne, men at der i gennemsnit er tale om mere end et helt kilo per dansker fra vugge til grav i forhold til før corona, overrasker mig faktisk en hel del,” siger seniorforsker Anja Pia Biltoft-Jensen, der er gruppeleder på DTU Fødevareinstituttet til avisen.
Stigningen i danskernes slikindtag kommer oven på nogle år, hvor det ellers var faldene. I 2010-2011 spiste danskerne i gennemsnit 13,3 kilo slik. I 2016-2019 lød tallet på 12,1 kilo.
Konfekturekæmpe forudser store forsyningsproblemer
Fødevarestyrelsen øger kontrollen med kiosker og dagligvarebutikker
Fynsk slikselskab er gået konkurs