FødevareWatch

Danskernes slikindtag steg under corona - og overraskende meget

Stigningen i danskernes slikindtag kommer oven på en række år, hvor det ellers var faldende.

Foto: Jacob Ehrbahn/Ritzau Scanpix.

Der blev spist mere slik og chokolade under coronapandemien - og gjorde det i en grad, så det er kommet bag på forskere.

Det skriver Politiken på baggrund af salgstal fra detailhandlen, som Euromonitor har indhentet, og som DTU Fødevareinstituttet på konferencen ”Er du for sød” for nyligt har præsenteret.

Ifølge tallene spiste danskerne i gennemsnit 13,2 kilo slik og chokolade per år i coronaårene 2020 og 2021 - og dermed 1,1 kilo mere end i 2018-19. Omregnet til procent svarer det til en stigning på 9 pct.

”Vi vidste nok godt, at vi spiste lidt mere slik og chokolade under nedlukningerne, men at der i gennemsnit er tale om mere end et helt kilo per dansker fra vugge til grav i forhold til før corona, overrasker mig faktisk en hel del,” siger seniorforsker Anja Pia Biltoft-Jensen, der er gruppeleder på DTU Fødevareinstituttet til avisen.

Stigningen i danskernes slikindtag kommer oven på nogle år, hvor det ellers var faldene. I 2010-2011 spiste danskerne i gennemsnit 13,3 kilo slik. I 2016-2019 lød tallet på 12,1 kilo.

Konfekturekæmpe forudser store forsyningsproblemer

Fødevarestyrelsen øger kontrollen med kiosker og dagligvarebutikker

Fynsk slikselskab er gået konkurs

Mere fra FødevareWatch

Social Foodies er gået i rekonstruktion

Iskæden med syv butikker er gået i rekonstruktion efter en stribe år med milliontab og negativ egenkapital. For nylig rejste kædens revisor betydelig tvivl om den fortsatte drift i regnskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier