Flere af landets mindre lokale festivaler kommer til at mangle frivillige til at lange øl, drinks og mad over disken ved deres boder, når sommerens musikfestivaler løber af stablen, skriver DR.
Årsagen skyldes ifølge DR, at to års coronanedlukninger har gjort, at mange hellere vil deltage på festivaler som gæster end som frivillige.
Manglen på hænder har gjort, at festivalerne må tænke i alternativer i deres servering til gæsterne, såsom at lave fustager med færdigblande drinks klar til brug ved drinksboder. Frivilligmanglen kommer dog unægteligt til at påvirke festivalernes muligheder for at give gæsterne en god oplevelse, mener flere festivalsforeninger.
”På den korte bane er det, at overskuddet ikke bliver så stort, som vi havde regnet med. På lang sigt må vi begynde at spekulere i at lave en festival, der kun kan bære det antal gæster, som vi faktisk har frivillige til. For det bliver svært at skulle op på 15.000 gæster igen, hvis vi ikke kan servicere dem,” siger formand for Skive Festivalen Michael Eiskjær.
Festivaler hæver prisen på kolde fadøl
Festkoncept bliver en del af barkoncern
Royal Unibrew indgår aftale med festival