Festivaler mangler hænder til mad- og drinksboder

Frivilligmanglen gør, at lokale festivaler må tænke i alternativer for at lange mad og drikkevarer over disken til de mange gæster.
Foto: Valdemar Ren
Foto: Valdemar Ren
af ASGER SKOVDAL JEPSEN

Flere af landets mindre lokale festivaler kommer til at mangle frivillige til at lange øl, drinks og mad over disken ved deres boder, når sommerens musikfestivaler løber af stablen, skriver DR.

Årsagen skyldes ifølge DR, at to års coronanedlukninger har gjort, at mange hellere vil deltage på festivaler som gæster end som frivillige.

Manglen på hænder har gjort, at festivalerne må tænke i alternativer i deres servering til gæsterne, såsom at lave fustager med færdigblande drinks klar til brug ved drinksboder. Frivilligmanglen kommer dog unægteligt til at påvirke festivalernes muligheder for at give gæsterne en god oplevelse, mener flere festivalsforeninger.

”På den korte bane er det, at overskuddet ikke bliver så stort, som vi havde regnet med. På lang sigt må vi begynde at spekulere i at lave en festival, der kun kan bære det antal gæster, som vi faktisk har frivillige til. For det bliver svært at skulle op på 15.000 gæster igen, hvis vi ikke kan servicere dem,” siger formand for Skive Festivalen Michael Eiskjær.

Festivaler hæver prisen på kolde fadøl

Festkoncept bliver en del af barkoncern

Royal Unibrew indgår aftale med festival

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter