Claus Meyer får professortitel ved DTU

Kokken og iværksætteren skal bistå forskning i, hvordan man udvikler nye fødevarekilder og får bæredygtig mad til at smage godt.
Foto: Joachim Ladefoged/INDBLIK
Foto: Joachim Ladefoged/INDBLIK
af ASGER SKOVDAL JEPSEN

Claus Meyer udnævnes som adjungeret professor ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU). Han bliver tilknyttet universitetets fakulteter DTU Biosustain og DTU Fødevareinstituttet, hvor han får ansvar for at bistå forskning inden for bæredygtig mad.

Det skriver Meyers i en pressemeddelelse på deres hjemmeside.

I sit arbejde på universitetet kommer Claus Meyer til at fokusere på, hvordan fødevareteknologi, mikrobiologi og fermentering kan bruges til at udvikle bedre smag og sundhed i bæredygtig mad. Samtidig vil der også være et stort samarbejde med producenter, kokke og entreprenører om at udvikle løsninger på madspild og fødevarebranchens klimaaftryk.

”Vidensdeling på tværs af de processer, der sker i køkkenet, på marken og på mikrobiologisk plan inde i de grøntsager, æg og oste, vi spiser hver dag, er helt afgørende for den kulinariske oplevelse. Det er sådan, vi fuldender cirklen, tilfredsstiller vores sanser og skubber på den grønne udvikling,” siger Claus Meyer i meddelelsen.

Nogle af de konkrete projekter, der allerede er i støbeskeen ved fakulteterne, og som Claus Meyer kommer til at have en nøglerolle i, omhandler udvinding af proteiner fra lucerne, kløver og græs, og hvordan det gøres spiseligt. Samtidig kommer den gastronomiske iværksætter til at arbejde på tværs af andre institutter om at udvikle nye fødevarekilder.

Og ifølge Peter Rudahl Jensen, professor ved DTU Fødevareinstituttet, vil det være en gevinst for universitetet - og for fødevarebranchen som helhed.

”At tilknytte Claus Meyer som adjungeret professor ved DTU vil helt afgørende bidrage til udviklingen af vores program indenfor mikrobielt fremstillede fødevarer, fordi vi kan trække på den holistiske tilgang, Claus bringer med fra sit arbejde med mad og måltider,” siger Peter Ruhdal Jensen i meddelelsen.

Programmet er klar: Madens Folkemøde vil fokusere på de store spørgsmål i fødevarebranchen

Novo Nordisk Fonden sætter fokus på fødevaremangel

Claus Meyer investerer i iværksættere bag fermenterede bælgfrugter

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også