FødevareWatch

Arla har nu solgt selskab i Rusland: "Vi skulle intet have med dem at gøre"

Der mangler nu kun et endegyldigt stempel på salget af selskabet, fortæller topchef Peder Tuborgh.

Foto: Carsten Andreasen/ERH

Siden Arla tidligt i marts måned annoncerede, at selskabet ville indstille al aktivitet i Rusland, har virksomheden haft travlt med at sælge ud af sine russiske beholdninger. Og det er sket i et sådan tempo, at Arlas russiske selskab nu endegyldigt er blevet solgt til ledelse og medarbejdere for 1 euro, skriver Børsen.

“Vi har afskrevet alt i Rusland. Det var især varelagre. Mine reflekser var helt tydelige fra starten. Vi ville ikke have noget med Rusland at gøre. Vi skulle ud. Og vi er ude nu, helt ude. Formelt mangler der et myndighedsstempel på salget af selskabet,” siger topchef Peder Tuborgh til avisen.

De russiske medarbejdere fik forud for salget besked på, at de ville få mulighed for at købe selskabet, ellers ville det lukke, oplyser Børsen.

Sidste år omsatte Arla for 400 mio. kr., og det russiske marked har tidligere været vigtig for koncernen, der før en omfattende embargo i 2014 på vestlige varer oplevede en vækst på 65-85 pct. om året.

Mejerigigant nedjusterer atter forventninger efter lavere efterspørgsel

Arla-konkurrent sælger sin russiske forretning

Arla-konkurrent følger efter ud af Rusland

Mere fra FødevareWatch

Gynger og karruseller på Chr Hansens fødevaremarkeder

Mens kvartalstallene i stor stil ligger indenfor skiven, er der store forskelle at finde på ingredienskoncernens markeder på fødevareområdet. Nordamerika kører for fuld damp, mens Kina er bremset mere op på yoghurtfronten som følge af pandemien.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier