FødevareWatch

Fermhub Zealand henter tocifret millionbeløb

For at imødekomme den grønne omstilling har det industrielle biofermenteringsselskab Fermhub Zealand modtaget en håndsrækning fra energi- og fibernetbranchen.

Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken

Der skal gang i den grønne omstilling på Sjælland, hvilket har resulteret i 10 millioner til Fermhub Zeland fra energi- og fibernetkoncernen Andel, fremgår det af en pressemeddelelse.

Fermhub Zealand skal bruge pengene på at skabe et vækstmiljø for nye virksomheder indenfor brachen industriel biofermentering. Investeringen skal fremme et fokus på at lave flere sunde og bæredygtige fødevarer gennem biofermentering.

"FermHub Zealand har gang i nogle spændende tanker og initiativer – herunder nye og mere bæredygtige metoder at producere fødevarer og fødevareingredienser på. De har oplagt muligheder for at styrke regionens position inden for biosolutions og industriel biofermentering," siger bestyrelsesformand Jens Stenbæk fra Andel.

I Fermhub Zealand skal pengene samtidig bruges til at sikre, at der bliver udviklet flere bæredygtige fødevarer inden for landets grænser, da mange opstartsvirksomheder hurtigt søger udenlands.

"I dag risikerer vi, at de innovative virksomheder kigger ud over landets grænser for at få efterprøvet deres teknologier og få en egentlig produktion i gang, da der her i Danmark indtil nu ikke har været nogen steder, hvor man kan afprøve, udvikle og opskalere sine teknologier i et rigtig professionelt og kommercielt fermenteringsmiljø," siger adm. direktør og stifter af Fermhub Zealand Lulu Harms Larse.

FermHub Zealand er etableret af to startup virksomheder, der selv arbejder med biorfermentering og forskning.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier