FødevareWatch

Rema 1000 udfaser hurtigt voksende kyllinger

Kæden vil som den første i Danmark udfase salg af hurtigt voksende kyllinger. Kæden hæver samtidig ambitionerne om varer fra frilandsproduktioner.

Foto: Mathias Christensen

En aftale mellem Rema 1000 og Dyrenes Beskyttelse skal løfte dyrevelfærden i køledisken.

Aftalen indebærer bl.a., at den meget omdiskuterede hurtigt voksende kyllingerace Ross 308 udfases fuldstændigt fra alle landets butikker. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Den hurtigt voksende kyllingerace har været omdrejningspunkt for en længevarende konflikt mellem dyrevelfærdsorganisationen Anima og Landbrug & Fødevarer, som er grundlæggende uenige om dyrevelfærden i kyllingeproduktionen af racen Ross 308.

AgriWatch har beskrevet striden flere gange, men et af Animas mål klare var, at store supermarkedskæder som Coop og Rema 1000 skulle udfase salget af de hurtigt voksende kyllinger.

Udover udfasningen af den omdiskuterede kyllingerace er Rema 1000’s ambitioner en fordobling af salget af ferske fødevarer fra fritgående svin og kyllinger i de næste to-tre år. Det svarer til 25 pct. af alt salg af fersk kød.

Det sker for at skubbe udviklingen mod højeste niveau af dyrevelfærd, lyder det fra Anders René Jensen, der er indkøbs- og marketingsdirektør i Rema 1000.

”Vi oplever, at flere og flere kunder gerne vil købe varer med høj dyrevelfærd, som er Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse, fordi der er en kæmpe tillid til mærket. En tillid, som vi deler og gerne vil give kunderne mulighed for at tilvælge i endnu større udstrækning,” siger han.

(Denne artikel er leveret af FødevareWatchs søstermedie AgriWatch.)

Anima skeptisk over for kyllingeproducents kameraovervågning: Vil have fri adgang

Landbrug & Fødevarer takker ja til dyreværnsorganisations dusør

Fjerkræ-formand om kyllingedusør: Rimeligt at tage dem på ordet

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier