FødevareWatch

Ny teknologi skubber til norsk æblesæson

En ny lagerteknologi gør det muligt for norske æbleproducenter at sælge friske æbler i januar.

Foto: Annika Byrde

Ny norsk lagerteknologi muliggør nu salg af friske, norske æbler i januar måned - langt udover den normale sæson.

Det skriver ABC Nyheter.

Ifølge mediet kaldes teknologien ULO, hvilket står for ultra low oxygen.

Ved at holde oxygenniveauet i lagerrummene, hvor æblerne opbevares på 1 pct., og samtidig øge CO2-niveau til 1 pct., lægges æblerne i dvale, hvilket bremser modnings- og nedbrydningsprocessen.

På den måde kan æblerne holde sig friske i mere end et halvt år, efter de er høstede, lyder det.

Normalt løber den norske æblesæson frem til november.

Æblet - en syrlig, sprød, sydfynsk og lidt for billig specialitet

Frosten tager stor bid af æblehøsten hos fynsk frugtkæmpe

 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier