FødevareWatch

Høje energipriser får ingrediensvirksomhed til at frygte udflytning

CP Kelcos fabriksdirektør frygter, at de høje energipriser får selskabets amerikanske ejere til at trække produktionen ud af Danmark.

Foto: Lars Just/Ritzau Scanpix.

Høje energipriser får lige nu CP Kelcos fabriksdirektør, Jørn Stryger, til at se dystert på den danske ingrediensproduktion.

Hvor energiregningen i 2020 lød på 45-50 mio. kr., steg den i 2021 til 175 mio kr.

Og direktørens forventning til 2022 lyder på et sted mellem 400-500 mio. kr. - noget, der får ham til at frygte, at de må flytte produktionen til udlandet, skriver TV2 Lorry.

CP Kelco udvinder stoffet pektin fra citronskræller - et stof, der blandt andet bruges til at tykne marmelade.

Stoffet bliver produceret over hele verden, og på CP Kelcos fabrikker er bekymringen derfor, om konkurrenter kan underbyde deres priser, fordi de skal betale enten færre afgifter eller mindre for energi.

Hvis det er tilfældet, frygter Jørn Stryger, at det vil betyde, at fabrikkens amerikanske ejer, J.M. Huber Corportation, ikke vil fortsætte med at have produktion i Danmark.

"Fremtiden kan måske se lidt sort ud, for jeg kan ikke fortænke vores ejere i fuldt ud at booke de fabrikker og produktionsenheder, vi har i Brasilien. Men på den lange bane skulle det her gerne gå over, så vi igen kan blive konkurrencedygtige med de her fabrikker," siger Jørn Stryger til TV2 Lorry.

Ingredienskoncern buldrer frem - tjener næsten 200 mio kr

Biogasprisen skal ned hvis store fødevarekoncerner skal nå regeringens klimamål

Rekordmange butikker forventer stigende salgspriser

 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier