FødevareWatch

Her skal mundbind på igen

Nye restriktioner gælder fra mandag. Mundbind vender tilbage, og der bliver krav om coronapas flere steder.

Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

Torsdagen aften besluttede Folketingets Epidemiudvalg at vedtage en række nye restriktioner mod coronasmitten i Danmark.

De træder i kraft mandag.

Få et overblik over restriktionerne her:

Mundbind.

Mundbind og visir vender tilbage visse steder. Det skal benyttes i den kollektive trafik, hvor det vil være krav for passagerer i bus, tog, metro, færge, indenrigsfly og taxa.

Desuden vil det være krav i detailhandel og engroshandel. Det gælder dagligvarebutikker, stormagasiner, steder med takeaway, indkøbscentre, basarer og arkader.

Krav om mundbind eller visir gælder også hos liberale personrelaterede serviceerhverv som frisører, tatovører og kosmetologer.

I sundhedssektoren gælder kravet for besøgende, patienter og medarbejdere på offentlige og private sygehuse og klinikker, praksissektoren og kommunale sundhedstilbud.

Ansatte i detailhandlen og i den offentlige transport vil dog være undtaget for kravet, hvis virksomheden stiller krav om, at de ansatte har gyldigt coronapas.

Krav om coronapas flere steder.

Antallet af steder, hvor man skal vise coronapas, er udvidet.

Kravet om et gyldigt coronapas gælder nu på statslige arbejdspladser, videregående uddannelser, ungdoms- og voksenuddannelser samt sprogcentre.

Det gælder også hos de liberale serviceerhverv, besøgende i ældreplejen og sociale tilbud samt på lokationer, hvor der er over 100 indendørs og 1000 udenfor.

Nedsat varighed af coronapas.

Negative testsvar gælder ikke som coronapas i lige så lang tid som tidligere. Et negativt testsvar fra en PCR-test giver coronapas i 72 timer. Før gjaldt det i 96 timer.

Et negativt testsvar fra en lyntest giver coronapas i 48 timer i stedet for 72 timer, som før var tilfældet.

Kilder: Sundhedsministeriet, Erhvervsministeriet.

Krav om mundbind for kunder i detailhandlen fra mandag 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier