FødevareWatch

Organisationer ønsker klimamærke løftet op på EU-niveau

Fødevarer er globale og derfor bør man som minimum hæve ideen om et mærke til at vise produkternes klimaaftryk op på EU-plan, lyder det fra en række organisationer.

Foto: Annika Byrde

Der er ikke brug for flere danske sololøsninger, men mere at få samlet kræfterne om en international mærkning for klimaaftrykket på de enkelte fødevarer. Sådan lyder fra en række organisationer i et indlæg hos Altinget.

Afsenderne er Landbrug & Fødevarer, Danmarks Fiskeriforening og Dansk Akvakultur, der i forlængelse af Venstres indspark til at få en klimamærkning sat på finansloven, gerne ser et grundigt forarbejde sat i søen for at skabe en retvisende forbrugeroplysning.

"Derfor er der som minimum brug for, at mærkningsordningen etableres på EU-niveau, for det giver simpelthen ikke mening, hvis Danmark går enegang. Der er heller ikke brug for flere private opgørelser, som fremlægger vidt forskellige klimaaftryk," lyder det i indlægget, hvor man ønsker samme tilgang til mærkningen i alle lande.

"Der er brug for, at det er de samme principper og kriterier, der ligger til grund for klimamærkningen sådan, at man meningsfuldt kan sammenligne en flæskesteg fra Spanien med en flæskesteg fra Danmark."

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier