FødevareWatch

Kritiseret babymad splitter detailhandlen

To år efter WHO anbefalede et forbud mod salg af babymad med for højt indhold af sukker, er de sukkerholdige produkter stadig at finde på hylderne i dansk dagligvarehandel. Det er politikernes ansvar, siger Forbrugerrådet Tænk, men detailhandlen kan også spille en vigtig rolle.

Supermarkedshylderne bugner af produkter i klemmeposer, der er populære blandt børn og forældre. Produktgruppen er blevet kritiseret for generelt at indeholde for meget sukker | Foto: Privatfoto

Det er knapt 2,5 år siden, at Verdenssundhedsorganisationen WHOs kontor i Europa anbefalede et decideret forbud mod salg af babymad med for højt indhold af sukker fra frugtpuré.

En anbefaling, der beroede på en undersøgelse, som fandt, at kommercielt babymad generelt har et alt for højt sukkerindhold i flere europæiske lande, herunder Danmark.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Frosset kaffekoncept henter stor investering

Folkene bag et amerikansk kaffekoncept, hvor man lynfryser friskristede kaffebønner, så de holder mere af smagen, har hentet, hvad der svarer til knap 225 mio. kr. i en investeringsrunde.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier