Kunstigt kød spås til at være en af fremtidens alternativer til kød fra dyr, men har længe været dømt for dyrt. Men nu er verdens første storskala-produktion af "laboratoriekød" gået i gang i Singapore.
Det skriver den singaporeanske avis The Straits Times.
Der er tale om en nyopført fabrik, som i al stilhed er begyndt at producere kyllingekød, som stammer fra celler frem for slagteri. Faktisk blev godkendelsen givet i juli, hvor driften startede.
Landet var i december 2020 det første i verden, hvor kunstigt kød blev godkendt til menneskeligt forbrug, og det er fortsat et af de eneste lande, hvor forbrugerne kan finde kødet i kølediskene.
Her er Eat Just en af leverandørerne af kultiveret kyllingekød, som dog blev leveret fra udlandet til Singapore. Det er i stedet Esco Aster – et firma med speciale i bioreaktorer, som bruges til at producere det kultiverede kød – som står bag den nye fabrik.
(Denne artikel er leveret af FødevareWatchs søstermedie AgriWatch.)
Fremstiller af laboratorie-ost rejser trecifret millionbeløb i historisk kapitalrunde
Lægemiddel- og kemigigant: "Kødmarkedet vil i fremtiden kunne deles op i tre"
Forskere vil satse på både dyr, kunstigt kød og plantebaserede alternativer