FødevareWatch

Analytiker: Novozymes-satsning kræver stor tålmodighed

Den danske enzymkoncern Novozymes vil investere et milliardbeløb på amerikansk fabrik, der skal producere enzymer til plantebaserede kødalternativer. Det kan dog tage tid, før investeringen kaster guld af sig, mener analytiker.

Foto: Martin Lehmann/Politiken.

Enzymkoncernen Novozymes vil have en bid af den plantebaserede kage og bruge omkring 2 mia. kr. på at udvide selskabets fabrik i den amerikanske delstat Nebraska, der, når den tages i brug i 2024, skal producere enzymer til plantebaserede kødalternativer.

Det skriver Børsen.

En ikke lille investering, hvis man spørger aktieanalytiker Per Fogh, der mener, at koncernen nu viser, at den mener det alvorligt med plantebaserede fødevarer.

Men, siger han, udviklingen inden for kødalternativer kan - trods en stadigt større efterspørgsel - meget vel komme til at gå langsommere end forventet.

"Kødalternativerne har måske nok oddsene mod sig, da det i høj grad er den yngre generation, der har fokus på plantebaserede fødevarer, og derfor går der nok nogle år endnu, før det for alvor får fat," siger Per Fogh til Børsen og understreger samtidig, at han regner med, at skalering af produktionen af kødalternativer ved hjælp af enzymer trækker i den modsatte retning.

Novozymes klar til amerikansk milliardinvestering

Novozymes skruer op for vækstforventningerne 

Mere fra FødevareWatch

Pernod Ricard køber online whiskykæmpe

The Whisky Exchange er onlineforhandler af knap 4000 forskellige skotske whisky-mærker i over 30 lande. Handlen skal give den franske koncern mere viden om markedet.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier