FødevareWatch

Undersøgelse: Kødproducenter begår systematisk klimahvidvask

Store kødproducenter verden over nedtoner gennem lobbyisme og pr-greb køds betydning for klimaet, konkluderer undersøgelse, som medie med særligt fokus på klima og miljø står bag.

"Kødbranchen påstår generelt ikke, at global opvarmning ikke findes. Men de seneste år har de valgt og vraget i de videnskabelige data og fordrejet debatten for at afvise bekymringen over køds klimapåvirkning," lyder det fra Caroline Christen, der er medforfatter af rapporten. | Foto: Finn Frandsen

Den globale kødindustri fører en metodisk kampagne, der nedtoner eller benægter køds belastning på klimaet, og danske Danish Crown er blandt synderne, lyder konklusionen i en undersøgelse, som mediet Desmog, der har særligt fokus på klima og miljø, står bag.

Det skriver Politiken.

Undersøgelsen påviser ifølge avisen, at brancheorganisationer over hele verden bruger lobbyisme og pr-teknikker, der fremlægger kødspisning som ikke særlig skadeligt for klimaet.

"Kødbranchen påstår generelt ikke, at global opvarmning ikke findes. Men de seneste år har de valgt og vraget i de videnskabelige data og fordrejet debatten for at afvise bekymringen over køds klimapåvirkning," lyder det fra Caroline Christen, der er medforfatter af rapporten.

En omstridt kampagne fra den danske slagterivirksomhed Danish Crown, som har fået en række grønne organisationer til at rasle med den juridiske sabel, er også nævnt i undersøgelsen.

Klimaorganisationer kritiserer Danish Crown: "Vi frygter amerikanske tilstande"

Danish Crown forsvarer markedsføring: "Vi siger ikke, vi er grønne eller klimavenlige" 

Mere fra FødevareWatch

Idealisten Merete Holsts vej til madtoppen

Merete Holst er kendt for at bygge Meyers Kantiner op og er en kvinde med stærke holdninger. Hun er træt af kapitalfonde i danske restauranter og kunne aldrig drømme om selv at sælge ud.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier