Den globale kødindustri fører en metodisk kampagne, der nedtoner eller benægter køds belastning på klimaet, og danske Danish Crown er blandt synderne, lyder konklusionen i en undersøgelse, som mediet Desmog, der har særligt fokus på klima og miljø, står bag.
Det skriver Politiken.
Undersøgelsen påviser ifølge avisen, at brancheorganisationer over hele verden bruger lobbyisme og pr-teknikker, der fremlægger kødspisning som ikke særlig skadeligt for klimaet.
"Kødbranchen påstår generelt ikke, at global opvarmning ikke findes. Men de seneste år har de valgt og vraget i de videnskabelige data og fordrejet debatten for at afvise bekymringen over køds klimapåvirkning," lyder det fra Caroline Christen, der er medforfatter af rapporten.
En omstridt kampagne fra den danske slagterivirksomhed Danish Crown, som har fået en række grønne organisationer til at rasle med den juridiske sabel, er også nævnt i undersøgelsen.
Klimaorganisationer kritiserer Danish Crown: "Vi frygter amerikanske tilstande"
Danish Crown forsvarer markedsføring: "Vi siger ikke, vi er grønne eller klimavenlige"