Trine Hahnemann, der er kok og kogebogsforfatter og i 2019 tjente et tocifret millionbeløb på et frasalg af sin kantineforretning til fødevarekoncernen Løgismose Meyers, reflekterer i Berlingske over konsekvenserne af corona-pandemien. Dels for hendes forretning, og dels hvad det medførte af handlinger.
Efter en tur til London og Istanbul kom Trine Hahnemann hjem til Danmark den 6. marts 2020, og få dage efter indførte regeringen massive restriktioner i samfundet for at bekæmpe corona-pandemien.
"Fem dage senere var min forretning 80 procent lukket ned: kokke skolen, eventspace og spiseri. Hvad vi havde tilbage var et bageri, som vi holdt åbent tre dage om ugen, så det kunne hænge sammen med den lønkompensation, vi kunne få, og vores økonomiske virkelighed", skriver Trine Hahnemann, som fortsætter:
"Hurtigt gik det op for mig, at med en nystartet virksomhed med underskud de første to år var det ikke hos staten, vi skulle kigge efter hjælp; hjælpen skulle findes af egen kraft og i vores lokalområde. Jeg lærte af den første tid, at din forretning er stærkest, hvis den har mange ben; diversitet gør dig stærk. At udvikling er vigtig og lokalsamfundet stærkt, for det skal være en del af løsningen."
Kok scorer tocifret milliongevinst på kantinefrasalg
Løgismose Meyers køber kantinekæde