FødevareWatch

Sushileverandør leverer rekordresultat trods tabt omsætning

Handelsselskabet Planets Pride har med sit seneste regnskab landet sit hidtil bedste resultat. Det sker trods tabt omsætning og lukkede kundeområder i kølvandet på coronapandemien, lyder det fra direktør.

Foto: Charlotte De La Fuente/Ritzau Scanpix

Planets Pride, der leverer fisk og skaldyr til bl.a. sushibarer, streetfood samt asiatiske køkkener over det meste af Europa, har på trods af nedlukning flere steder i verden og tabt omsætning landet sit hidtil bedste årsresultat.

Selv om selskabet med base i Slagelse det seneste år bl.a. har måttet se flere kundesegmenter være lukket helt ned samt højere omkostninger til fragt, er det alligevel lykkedes selskabet knap at fordoble bundlinjen fra 2,8 mio. kr. i 2019/20 til 5,5 mio. kr. i perioden 1. juli 2020 til 30. juni 2021.

Det er indtil videre selskabets bedste resultat, fremgår det af årsregnskabet.

"Meget af det skyldes, at vores markeder har været hurtige til at omstille sig, ligesom at vores spredning i kunder har været god for os i denne tid. For nogle kundeområder har været lukket helt ned, mens andre har vokset," siger Jesper Hansen, der er adm. direktør for Planets Pride, til FødevareWatch.

Kunder har været ramt

Der hvor det ifølge Jesper Hansen særligt har kunnet mærkes, at coronapandemien har haft en negativ påvirkning, er hos selskabets kunder, der bl.a. leverer til hotel- og kantinebranchen.

"Det er klart, at det har været nogle hårde måneder for vores kunder, der leverer til hoteller og kantiner. Det har betydet, at vi har tabt fire til fem pct. i omsætning også, men vi har heldigvis haft en kundetilstrømning fra andre områder i perioden," siger Jesper Hansen og oplyser, at omæstningen for Planets Pride i perioden landede på lige under 200 mio. kr.

Indhenter det tabte

Bruttofortjenesten tog det seneste år også et skridt op og voksede fra 11,7 mio. kr. i 2019/20 til 15,2 mio. kr. i 2020/21.

Selv om der endnu ikke er nogen udsigt til, at coronapandemien er ved at nå sin afslutning, forventer Jesper Hansen alligevel en stigende omsætning den kommende tid.

"Vi kommer helt sikkert til at indhente den tabte omsætning. Hvis vi formår at holde fast i de volumener, vi har nu, vil vi se en stigning på 10 til 15 pct," siger han.

På selve resultatet forventer Jesper Hansen, at Planets Pride når et resultat, der ligger på niveau med det seneste.

Sushileverandør beretter om dyrere råvarer forud for genåbning

Sushileverandør øjner globale flaskehalse efter genåbning 

Mere fra FødevareWatch

Bureau forventer afkøling på containermarkedet i 2022

Udsigterne for container- og tørlastindustrien ser ud til at køle af efter et 2021, hvor vækstraterne har været rekordhøje. Men efterspørgslen er fortsat stærk, og derfor vil markedet fastholde stabilt niveau, vurderer Moodys i ny prognose.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier