I Danmark forsvinder der årligt 814 tons mad som spild, og størstedelen forsvinder, inden det når ud til forbrugerne.
Det viser en ny undersøgelse fra Miljøstyrelsen.
Det er noget som sundhedsminister Rasmus Prehn (S) ifølge Politiken kalder "virkelig voldsomt", og som han derfor vil forsøge at mindske.
"Jeg tænker, at vi mindst skal halvere madspildet, men om vi kan det, ved jeg endnu ikke. Vi er nødt til først at have et mere oplyst grundlag at måle ud fra," siger han til mediet.
Opgørelsen er et krav fra EU-Kommissionens side, og den giver altså ministeren muligheden for at følge med i, om forskellige initiativer har en indvirkning på at få mindsket spildet.
Det tonstunge madspild hvert år er da også noget, som overrasker Jørgen Dejgaard fra Københavns Universitet, hvor han forsker i, hvor industrien kan blive bedre til at udnytte sine producerede fødevarer.
"15-20 procent af vores fødevarer ender med ikke at blive spist," siger han til Politiken.
"Det er i den grad ressourcespild."
Professoren mener, at det er opnåeligt at halvere det årlige madspild, skriver mediet.
I alt forsvinder 429 tons mad som spild, inden det når forbrugerne. 247 af de resterende tons forsvinder i husholdningerne.