FødevareWatch

Mette Munk-ejer oplever mindre dyk i salget

Den schweizisk-irske bagerikoncern Aryzta har længe arbejdet på at strømline forretningen og har oplevet lille dyk i omsætningen i første kvartal.

Foto: Stringer/Reuters/Ritzau Scanpix

Store omvæltninger, frasalg og dyk i omsætningen har præget overskrifterne hos den schweizisk-irske bagerikoncern Aryzta gennem længere tid.

Koncernen, der ejer fynske Mette Munk, har offetnliggjort regnskabstal for seneste kvartal, hvilket udgør trejdje regnskabskvartal i Aryzta-sammenhæng. Her er omsætningen samlet set dykket med 3,5 pct. til 621,9 mio. euro, hvilket svarer til 4,6 mia. kr.

Selskabet peger på, at der er positiv retning for de fortsættende aktiviteter i koncernen, mens dykket skal henføres til frasolgte forretninger.

"Mens omsætningsudviklingen i 3. kvartal var positiv med hensyn til volumen og pris/mix for fortsættelse operationer på de fleste af vores markeder, har andre endnu ikke vendt i positiv retning, og der arbejdes aktivt for at fremskynde dette," udtaler midlertidig adm. direktør Urs Jordi.

Set over de første ni måneder af regnskabsåret er omsætningen gået ned med 17,1 pct. til 1,9 mia. euro, svarende til 14,1 mia. kr.

Aryzta-ledelsen beskriver, at salget overordnet set til detailleddet og fastfoodsektoren går rigtigt fint, men at foodservicesalget generelt endnu har til gode at komme på niveau igen, hvilket afhænger af udrulningen af vacciner i kernemarkeder.

Fransk bagerikoncern gennemfører to amerikanske opkøb 

Salget faldt med 2,75 milliarder i første halvår hos Mette Munk-ejer  

Mette Munk-ejer vil afnoteres på børs 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier