FødevareWatch

Britisk Lagkagehuset-konkurrent skruer op for forventningerne

Den børsnoterede bageri- og fastfoodkæde Greggs tror nu på, at man igen kan nå 2019-niveau.

Foto: PR

Det går opad for den britiske, børsnoterede bagerkæde Greggs, der i London møder det danske Ole & Steen-koncept som en af sine mindre konkurrenter.

Efter de ti første uger af året, hvor salget på sammenligneligt plan var 23,3 pct. under 2020 niveau, ser det nu bedre ud. I de otte efterfølgende uger, hvor man måler op imod det coronapåvirkede 2020-forår, var salget kun 3,9 pct. under niveau. Det får ifølge Reuters koncernen til at skrue op for forventningerne til resten af året.

"Tilbagekomsten har været stærkere end forventet, siger Roger Whiteside, der er topchef i kæden, til Reuters.

"Under forudsætning af, at der ikke er nogen tilbagevenden til begrænsninger og lockdowns, føler vi, at det kan være, at vi kommer tilbage til vores overskud i 2019 i år, hvilket ville være meget tidligere, end vi først forventede," tilføjer han.

I 2019 lavede kæden et overskud på 108 mio. britiske pund, mens coronapandemien var altoverskyggende årsag til, at resultatet i 2020 blev forvandlet til et underskud på 13,7 mio. britiske pund. Det første underskud i 36 år.

Greggs har i alt 2100 små og store butikker i Storbritannien, og topchefen har tidligere udtalt, at han først regnede med en normalisering i 2022.

Britisk bagerkæde lander første underskud i 36 år

Britisk bagerkæmpe forventer først normalitet i 2022

Britisk bagerikæmpe skærer 800 job på grund af nedtur

Mere fra FødevareWatch

Daloon-direktør stopper

Peder Andersen skal ikke længere stå i spidsen for den kapitalfondsejede forårsrulleproducent fra Nyborg. Efter fem og et halvt år på posten har han selv været med til at finde sin afløser.

Grød drager på vækstjagt med nyt forretningsben

Ti år efter åbningen af den første Grød-restaurant i Sydhavnen i København vil stifter Lasse Skjønning Andersen nu fylde mere i detailhandlen: "Vi tror, at vi har brandet og produkterne, der kan sikre os, at vi bliver en stor spiller".

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier