FødevareWatch

Fortsat høj ledighed blandt kokke og tjenere

Ifølge 3F’s ledighedstal var der i marts cirka 800 ledige kokke og cirka 450 ledige tjenere.

Foto: PR / Cofoco

I 3F har ledigheden for medlemmer i hotel- og restaurationsbranchen været tårnhøj og er steget også de seneste seks måneder i træk, til nu næsten 14 procent.

"Også i marts steg antallet af ledige i rengøring, hotel og restauration, som jo har været en af de brancher, der har været hårdest ramt af krisen," siger økonom i 3F Jesper Grunnet-Lauridsen.

Ifølge 3F’s ledighedstal var der i marts cirka 800 ledige kokke, cirka 450 ledige tjenere og cirka 900 ledige fra rengøringsområdet. Dertil kommer de mange, som har gået hjemme under lønkompensationsordningen

"Det kan selvfølgelig meget hurtigt ændre sig, for med den delvise genåbning i næste uge håber vi, at der bliver job til rigtig mange af dem. I hvert fald har vi mange ledige, der er klar, men det kræver selvfølgelig, at der også er et match i forhold til løn- og arbejdsforhold," siger Jesper Grunnet-Lauridsen.

Tidligere på ugen kunne Dansk Jobindex melde, at der allerede i marts var stor efterspørgsel efter personale i hotel, restauranter og køkkener. Dansk Jobindex er en indikator for antallet af jobannoncer, og udarbejdes i samarbejde mellem dagbladet Børsen og jobportalen Jobindex. Antallet af jobannoncer er et tegn på efterspørgslen efter arbejdskraft.

Ifølge Dansk Jobindex blev der i marts lagt næsten 1.000 flere ledige job op på nettet, en stigning på 35 procent på en måned.

I 3F forventer Jesper Grunnet Lauridsen, at ledigheden i hotel- og restaurationsbranchen vil være faldet, når der kommer ledighedstal for april.

"Men selv med den kommende genåbning er der lang vej igen før branchen er tilbage på niveauet før krisen," siger han.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Fagbladet 3F.)

Mere fra FødevareWatch

Bæredygtighed skal sikre fiskeforretningen 100 år frem

Milliardforretningen Nordic Seafood i Hirtshals følger indgroede principper om ansvarlighed fra de japanske ejere, men råber sjældent højt om det. På sigt vil indsatsen bære frugt, efterhånden som markedet efterspørger bæredygtige fisk og skaldyr, lyder det fra topchefen.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier